lunes, 22 de noviembre de 2010

ÈXIT D'INTERNET 2.0

Aquest article parla de la revolució d’internet,és a dir,de com evoluciona l’internet amb el pas del temps.També parla de les pàgines més freqüents.

GOOGLE: Google és en l'actualitat i amb diferència la pàgina web més visitada de tot el món. Amb una pantalla de benvinguda simple, està especialitzada en la recerca d'informació a internet.Una de cada 4 persones utilitzen el google. Va ser creat al 1998 per Larry Page i Sergey Brin.També té altres aplicacions com: Froogle, Google Desktop Search, Gmail, Google Earth, Google Talk…

FACEBOOK: El segon protagonista del rànquing mundial d'internet. Existeixen altres competidors, però Facebook és el líder indiscutible. Nascuda la web de la mà de l'estudiant de Harvard Mak Zuckerberg, com un lloc on els universitaris podien estar al cas de la vida dels seus amics, Facebook és la xarxa social més popular amb més de 500 milions d'usuaris i uns 200 milions de visites al mes.

YOUTUBE: és la tercera web més visitada, s’ha convertit en el nou estendard del món audiovisual, compartir vídeos, compartir tendències, oci individual de masses.

Opinió personal: Aquest article té molta rao,ara,actualment ens hem concentrat en 4 pàgines com el facebook que ara s’utilitza molt i és la pàgina web que més usuaris té,o el YouTube que l’utilitzem per escoltar musica o mirar videos,però ens oblidem que n’hi ha més pàgines que també fan aquests serveis.

jueves, 14 de octubre de 2010

Els sistemes operatius



-Què és un sistema operatiu?

És el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.

-Per a què serveix?

Un Sistema Operatiu serveix per administrar els recursos de la màquina,coordinar el maquinar,i organitzar arxius i directoris en dispositius de almacenament.
Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions

-Tipus de sistemes operatius.

Els principals són Microsoft Windows,GNU/Linux i Mac OS X
.

WINDOWS: és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MSDOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari



GNU/Linux: és el sistema operatiu format pel nucli del sistema o kernel Linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu. Va créixer gràcies al treball col·laboratiu de programadors de tot el món, els quals se sumaren a la crida per a desenvolupadors que en Linus Torvalds va realitzar en quant va fer pública la primera versió del nucli del sistema operatiu.



MAC: és un sistema operatiu creat per Apple Computer ('ordinador poma' en anglès) per a ordinadors Apple Macintosh. Destaca per la seva estabilitat, potència gràfica i facilitat d'ús. El Mac OS va ser el primer sistema operatiu comercial que incloïa interficie gràfica d'usuari.
Podem distingir dues grans famílies de sistemes operatius en el Mac OS:
  • El Mac OS "Clàssic"
  • El Mac OS X (per el número romà 10)





martes, 28 de septiembre de 2010

Presentació

Hola,sóc alumna de 4t d'ESO de l'escola SAMC,i aquest blog el farem servir a l'optativa
d'informàtica.En aquest blog aniré posant totes les coses que fagi a l'optativa,i també
servirà per anar mirant el deures que deixa per fer el professor.M'agrada molt aquest
blog perqu també servirà per tenir un recordatori de tots el anys al SAMC.



Alba Franco